Вијести

У ОПШТИНАМА ЗВОРНИК И ВЛАСЕНИЦА ИЗВРШЕНЕ ЕКСХУМАЦИЈЕ ТИЈЕЛА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

20.06.2012. 15:08

Под надзором Тужилаштва БиХ, извршене су ексхумације у општинама Зворник и Власеница.

На двије локације, на подручју општине Зворник, извршене су ексхумације. У процесу проналаска и идентификације на првој локацији, на локалитету Крижевића, пронађено је више посмртних остатака људских тијела. Посмртни остаци једног људског тијела ексхумирани су на другој локацији, на локалитету Планинци.

На локацији Џемат у општини Власеница, такође је извршена ексхумација, приликом које је пронађено више остатака људских тијела.

Пронађени посмртни остаци су пребачени у Комеморативни центар Тузла, гдје ће бити форензички обрађени и узет ДНК узорак ради даљег вјештачења, те утврђивања идентитета жртава ратног злочина путем ДНК анализе.

Процесом ексхумација на терену координисао је истражилац Посебног одсјека за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а у поступку ексхумација учествовали су службеници Института за нестала лица БиХ, вјештак патолог судско-медицинске струке, радници и механизација Комеморативног центра Тузла, као и полицијски службеници МУП-а РС.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности на процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba