Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ТРИ ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА УДРУЖИВАЊЕ РАДИ ЧИЊЕЊА КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА И ФАЛСИФИКОВАЊА НОВЦА

18.06.2012. 15:41

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је приједлог за одређивање притвора за осумњичене:

1.    К.М., рођеног 18.05.1989. године у Бања Луци, настањеног у Бјеловару, држављанина Р Хрватске,

2.    А.П., рођену 18.08.1991. године у Фојници, настањену у Сесветама, држављанку Р Хрватске, и

3.    М.Ф., рођеног 04.11.1972. године у Bietigheimu, СР Њемачка, настањеног у Сесветама, држављанина БиХ и Р Хрватске.

Тужилац је предложио одређивање мјере притвора у трајању од 30 дана, из разлога описаних у члану 132. тачке а) и б) ЗКП-а БиХ.

Између осталог, мјера притвора предложена је из разлога што постоји опасност од бјекства осумњичених, нарочито због чињенице да све троје имају држављанство Р Хрватске, те би одласком са територије БиХ постали недоступни правосуђу Босне и Херцеговине.

Такође, притвор је предложен и због опасности да би осумњичени боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Наведена лица под истрагом су Тужилаштва БиХ и осумњичена су за кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела из члана 249., а у вези са кривичним дјелом кривотворења новца из члана 205. КЗ-а БиХ.

Такође су осумњичени да су се одређени временски период, на подручју Босне и Херцеговине, бавили стављањем у промет фалсификованих новчаница валуте евро.

Осумњичени су лишени слободе од стране овлаштених полицијских службеника МУП-а Тузланског кантона, те предати Тужилаштву БиХ, а након испитивања осумњичених, поступајући тужилац упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba