Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV HODAJA ŠPEJTIMA (1980)

13.06.2012. 15:21

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Hodaja Špejtima, koji se tereti za kazneno djelo davanje dara i drugih oblika koristi iz članka 218. stavak 1. KZ-a BiH.

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Hodaja Špejtima, rođenog 05.07.1980. godine u općini Prizren u Republici Srbiji gdje je i nastanjen, državljanina Republike Srbije.

U optužnici se navodi da je prigodom kontrole Granične policije, na Međunarodnom graničnom prijelazu „Uvac“, iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu, dana 27.12.2011. godine oko 03:00 sata, utvrđeno da optuženi Hodaj Špejtim ne ispunjava važeće zakonske uvjete o kretanju i boravku stranaca i azilu, nakon čega je izveden iz autobusa.

Kako se dalje navodi u optužnici, optuženi Hodaj Špejtim je u službenim prostorijama Jedinice granične policije ponudio novac ovlaštenim službenim osobama, rekavši im da popiju piće i da mu omoguće neometan ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Optuženi Hodaj Špejtim, na ovaj način je službenim osobama u institucijama BiH ponudio dar da ne izvrše radnju koju bi morale izvršiti, čime je počinio kazneno djelo davanje dara i drugih oblika koristi iz članka 218. stavak 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba