Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДРАГАНА РАДИЋА (1982)

05.06.2012. 15:32

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Драгана Радића, који се терети за кривично дјело недопуштен промет акцизних производа из члана 210а. КЗ-а БиХ.

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Драгана Радића, рођеног 26.01.1982. године у Лозници, у Републици Србији, настањеног у Зворнику, држављанина БиХ.

Оптужени Драган Радић се терети да је, након претходног договора са једним лицем из Републике Србије да му у БиХ преко ријеке Дрине превезе цигарете марке "Walter Wоlf", дана 10.05.2012. године, око 21 час, користећи своје путничко моторно возило, на територији БиХ преузео 4000 паклица цигарета које су имале акцизне маркице Републике Србије, у вриједности од 11.473,21 КМ, у намјери да поменуте цигарете, ради зараде даље препрода, не посједујући документацију о поријеклу робе, документацију о увозу у БиХ и одобрење за бављење трговином, што је супротно важећим законским одредбама о акцизама, у чему је спријечен од стране службеника ЈГП Зворник. 

Оптужени Драган Радић се терети да је на овај начин незаконито покушао ставити у промет, односно продати производе који нису обиљежени контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством БиХ, чиме је учинио кривично дјело недопуштен промет акцизних производа из члана 210а. став 1. у вези са чланом 26. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba