Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DRAGANA RADIĆA (1982)

05.06.2012. 15:32

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dragana Radića, koji se tereti za kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. KZ-a BiH.

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Dragana Radića, rođenog 26.01.1982. godine u Loznici, u Republici Srbiji, nastanjenog u Zvorniku, državljanina BiH.

Optuženi Dragan Radić se tereti da je, nakon prethodnog dogovora sa jednom osobom iz Republike Srbije da mu u BiH preko rijeke Drine preveze cigarete marke "Walter Wolf", dana 10.05.2012. godine, oko 21 sat, koristeći svoje putničko motorno vozilo, na teritoriju BiH preuzeo 4000 kutija cigareta koje su imale trošarinske markice Republike Srbije, u vrijednosti od 11.473,21 KM, u namjeri da pomenute cigarete, radi zarade dalje preproda, ne posjedujući dokumentaciju o podrijetlu robe, dokumentaciju o uvozu u BiH i odobrenje za bavljenje trgovinom, što je protivno važećim zakonskim odredbama o trošarinama, u čemu je spriječen od strane djelatnika JGP Zvornik.

Optuženi Dragan Radić se tereti da je na ovaj način nezakonito pokušao staviti u promet, odnosno prodati proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, čime je počinio kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. stavak 1. u svezi sa člankom 26. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba