Vijesti

BIVŠI KONGRESMEN SAD, THOMAS PERRIELLO, POSJETIO TUŽILAŠTVO BiH

10.05.2012. 15:05

Zvaničnici Tužilaštva BiH, zamjenik rukovodioca Posebnog odjela za ratne zločine, Dragan Čorlija, i tužiteljica Posebnog odjela za ratne zločine, Sanja Jukić sa saradnicima, sastali su se i razgovarali sa Thomasom Perriellom, bivšim kongresmenom Predstavničkog doma Kongresa SAD-a.

Perriello je u svojoj karijeri vršio različite dužnosti vezane za međunarodno humanitarno pravo. Bio je specijalni savjetnik međunarodnog tužioca u tužilaštvu Specijalnog suda za Sijera Leone, a također je radio i kao konsultant u međunarodnim centrima za tranzicijsku pravdu na Kosovu, u Darfuru i Afganistanu.

Zvaničnici Tužilaštva BiH upoznali su Perriella sa historijom Tužilaštva BiH, organizacijom institucije, te radom Posebnog odjela za ratne zločine.

Perriello je izrazio podršku Tužilaštvu BiH u radu na procesuiranju predmeta ratnih zločina, sa ciljem uspostave vladavine prava i kažnjavanjem počinilaca ratnih zločina u BiH.

Ova posjeta realizirana je uz pomoć Ambasade SAD-a u BiH, odnosno Ministarstva pravosuđa SAD-a i projekta OPDAT u Bosni i Hercegovini.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba