Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕНА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА, ЗАПЛИЈЕЊЕНО ВИШЕ СТОТИНА КИЛОГРАМА ОСВЈЕЖАВАЈУЋЕГ ПИЋА У ФАЛСИФИКОВАНОЈ АМБАЛАЖИ

27.04.2012. 15:12

Дана 25.04.2012. године, у послијеподневним часовима, по налогу тужиоца из Одсјека III Тужилаштва БиХ, проведена је полицијска акција.

 

У активностима и претресима проведеним по налогу Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са полицијским службеницима Државне агенције за истраге и заштиту – SIPA, на подручју општине Брчко, од лица са иницијалима С.Д. и Р.М., заплијењена је већа количина освјежавајућег пића упакованог у фалсификовану амбалажу која је на тржишту позната марка освјежавајућег пића у праху.

У оквиру акције одузето је 58 пакета по 50 комада овог освјежавајућег пића, у количини од цирка 850 килограма. Такође је одузета и фалсификована фолија са одштампаним жигом освјежавајућег пића, намијењена за паковање у количини од по 15 грама, а претпоставља се да се у наведену амбалажу могло упаковати око 15.000 килограма праха, што би у случају пласирања у малопродају достигло износ од више стотина хиљада КМ.

Наведена лица осумњичена су за кривично дјело недозвољено кориштење туђег жига из члана 149. ставови 5 и 6. Закона о индустријском власништву БиХ у вези са кривичним дјелом неовлашћена употреба туђе фирме из члана 258. Кривичног закона Брчко Дистрикта БиХ.

Проведена акција резултат је добре и координисане сарадње полицијских агенција у БиХ, под надзором Тужилаштва БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba