Vijesti

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH PROVEDENA POLICIJSKA AKCIJA, ZAPLIJENJENO VIŠE STOTINA KILOGRAMA OSVJEŽAVAJUĆEG PIĆA U KRIVOTVORENOJ AMBALAŽI

27.04.2012. 15:12

Dana 25.04.2012. godine, u poslijepodnevnim satima, po nalogu tužioca iz Odjela III Tužilaštva BiH, provedena je policijska akcija.

U aktivnostima i pretresima provedenim po nalogu Tužilaštva BiH, a u saradnji sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, na području opštine Brčko, od osoba sa inicijalima S.D. i R.M., zaplijenjena je većа količina osvježavajućeg pića upakovanog u krivotvorenu ambalažu, koja je na tržištu poznata marka osvježavajućeg pića u prahu.

U okviru akcije oduzeto je 58 paketa po 50 komada ovog osvježavajućeg pića, u količini od cirka 850 kilograma. Također je oduzeta i krivotvorena folija sa odštampanim žigom osvježavajućeg pića, namijenjena za pakovanje u količini od po 15 grama, a pretpostavlja se da se u navedenu ambalažu moglo upakovati oko 15.000 kilograma praha, što bi u slučaju plasiranja u maloprodaju dostiglo iznos od više stotina hiljada KM.

Navedene osobe osumnjičene su za krivično djelo nedozvoljeno korištenje tuđeg žiga iz člana 149. stavova 5 i 6. Zakona o industrijskom vlasništvu BiH u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena upotreba tuđe firme iz člana 258. Krivičnog zakona Brčko Distrikta BiH.

Provedena akcija rezultat je dobre i koordinirane saradnje policijskih agencija u BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba