Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕОВЛАШТЕНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИМ ДРОГАМА

18.04.2012. 08:45

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против И. Ч., рођеног 01. 07. 1982. године у Новом Граду – Босанском Новом гдје је и настањен, држављанина БиХ.

Оптужени се терети да се договорио са једним лицем из Београда којем је платио да му аутобусом пошаље опојну дрогу хероин.

Како се наводи у оптужници, поменуто лице је у Београду пошиљку предало возачу једног аутобуса, да би И. Ч. дана 26. 07. 2007. године око 02:30 часова, на аутобуској станици у Приједору, покушао преузети ту пошиљку у којој је било 4,0968 грама опојне дроге хероин, која је конвенцијама и законским одредбама проглашена опојном дрогом и чији промет је забрањен према важећим одредбама Закона о спречавању и сузбијању злоупотребе опојних дрога ("Службени гласник БиХ", бр. 8/06) и чији промет је чланом 19. тог Закона забрањен, а у чему није успио због интервенције службеника Граничне полиције ГП Рача.

Оптужени И.Ч. је неовлаштено покушао преко границе пренијети материју која је прописом проглашена опојном дрогом, те се терети да је учинио кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 1. КЗ-а БиХ, у вези са чланом 26. КЗ-а БиХ

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba