Вијести

ТУЖИЛАШТВУ ПРЕДАТА ЧЕТИРИ ОСУМЊИЧЕНА ЛИЦА

26.03.2012. 15:10

Тужилаштво БиХ упутиће Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за четири лица, осумњичена за кривична дјела организирани криминал, неовлаштени промет опојним дрогама, неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе.

Дана 22.03.2012. године, у заједничкој акцији Тужилаштва БиХ, УСКОК-а и МУП-а Републике Хрватске са МУП-ом Републике Српске, лишено је слободе укупно девет лица.

УСКОК и МУП Републике Хрватске лишили су слободе Р.Д. (1970) и Б.Р. (1966) из Босанске Дубице, држављане Републике Хрватске и БиХ, као и Р.Ж. (1955), Г.Б. (1979) и Г.З. (1981), држављане Републике Хрватске.

МУП Републике Српске лишио је слободе П.С. (1970), М.С. (1984), В.З. (1973) и М.В. (1965) из Бања Луке, држављане БиХ.

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, након испитивања четири осумњичена лица која су лишена слободе од стране МУП-а Републике Српске, упутиће Суду БиХ приједлог за одређивање притвора у трајању од 30 дана.

Сви наведени осумњичени се терете да су као међународно организована група вршили неовлаштену купопродају опојних дрога хероин, кокаин и мефедрон, као и неовлаштени међународни извоз и превоз оружја и двојне опреме.

Осумњиченa лица се терете да су извршилa кривично дјело организирани криминал из члана 250., у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. став 2. КЗ-a БиХ и кривичним дјелом неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из члана 193. КЗ-a БиХ.

Притвор ће бити предложен из разлога описаних у члану 132. став 1., тачке а), б) и ц) ЗКП-a БиХ, односно због опасности од бјекства осумњичених, као и из разлога јер постоји опасност да би боравком на слободи осумњичени могли поново учинити кривично дјело и утицати на свједоке или саучеснике и ометати ток истраге.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba