Vijesti

TUŽITELJSTVU PREDATE ČETIRI OSUMNJIČENE OSOBE

26.03.2012. 15:10

Tužiteljstvo BiH uputit će Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za četiri osobe osumnjičene za kaznena djela organizirani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe.

Dana 22.03.2012. godine, u združenoj akciji Tužiteljstva BiH, USKOK-a i MUP-a Republike Hrvatske sa MUP-om Republike Srpske, lišeno je slobode ukupno devet osoba.

USKOK i MUP Republike Hrvatske lišili su slobode R.D. (1970) i B.R. (1966) iz Bosanske Dubice, državljane Republike Hrvatske i BiH, kao i R.Ž. (1955), G.B. (1979) i G.Z. (1981), državljane Republike Hrvatske.

MUP Republike Srpske lišio je slobode P.S. (1970), M.S. (1984), V.Z. (1973) i M.V. (1965) iz Banja Luke, državljane BiH.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, nakon ispitivanja četiri osumnjičene osobe koje su lišene slobode od strane MUP-a Republike Srpske, uputit će Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana.

Svi navedeni osumnjičeni se terete da su kao međunarodno organizirana skupina vršili neovlaštenu kupoprodaju opojnih droga heroin, kokain i mefedron, kao i neovlašteni međunarodni izvoz i prijevoz oružja i dvojne opreme.

Osumnjičene osobe se terete da su izvršile kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250., u svezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavak 2. KZ-a BiH i kaznenim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe iz članka 193. KZ-a BiH.

Pritvor će biti predložen iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1., točke a), b) i c) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, kao i iz razloga jer postoji opasnost da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ponovo počiniti kazneno djelo i utjecati na svjedoke ili suučesnike i ometati tijek istrage.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba