Вијести

У ОПШТИНИ БРАТУНАЦ ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ТИЈЕЛА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

14.03.2012. 13:45

У општини Братунац завршена је ексхумација под надзором истражиоца Тужилаштва БиХ. На четири локације у општини Братунац, дана 13.03.2012. године, завршене су ексхумације тијела убијених жртава у протеклом рату. На сваком локалитету пронађени су скелетни остаци најмање два тијела.

Ријеч је о некомплетним посмртним остацима жртава које су укопане на овим локалитетима, а ради се о најмање осам лица. Идентификацијом ће се покушати утврдити идентитет лица чији су остаци пронађени.

Локалитети у општини Братунац на којима је извршена ексхумација су насеље Глогова, Голића мезарје, те засеоци Халиловићи и Лазе.

Извршеном ексхумацијом руководио је истражилац Тужилаштва БиХ, који је по инструкцијама тужиоца координисао рад полицијских, форензичких и других овлаштених лица којa врше процес ексхумације.

Процесу ексхумација присуствовали су представници Института за нестала лица БиХ, представници МУП-а РС, љекар судске медицине и истражилац Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности на процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba