Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ИРЕНЕ МАРКАНОВИЋ (1973)

13.03.2012. 15:21

Тужилац Одсјека III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Ирене Маркановић, рођене 13.07.1973. године у Земуну, Република Србија, држављанке БиХ и Републике Србије, која се терети да је учинила кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. став 1. Кривичног закона БиХ, а у вези са Законом о ауторском и сродним правима („Сл. гласник БиХ“ бр. 63/10).

Оптужница терети Ирену Маркановић да је у просторијама своје предузетничко занатско трговачке радње у Брчком, без одобрења аутора или другог носиоца ауторског права, односно лица које је овлаштено дати одобрење, извршила неовлаштено умножавање ауторских дјела - књига и уџбеника разних аутора, на начин да је вршила фотокопирање књига и уџбеника за којима је владала већа потражња, као и њихово увезивање, супротно члану 20. став 2. Закона о ауторском и сродним правима („Службени гласник БиХ“ бр. 63/10).

Како се наводи у оптужници, приликом претреса наведеног пословног простора, дана 16.09.2011. године, пронађена је већа количина фотокопираних примјерака књига и уџбеника, припремљених за стављање у промет.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba