Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ТРИ ЛИЦА

29.02.2012. 14:35

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за осумњичене:

- Хакију Меховићa, рођеног 25.04.1961. године у Бор-Иванграду у Републици Црној Гори, са пријављеним пребивалиштем у Сарајеву, држављанина БиХ,

- Халила Куловца, рођеног 23.12.1976. године у Рогатици, са пријављеним пребивалиштем у Сарајеву, држављанина БиХ и

- Мухидина Куловца званог “Тале”, рођеног 09.09.1981. године у Рогатици, са пријављеним пребивалиштем у Сарајеву, држављанина БиХ.

Наведени осумњичени лишени су слободе дана 27.02.2012. године на подручју Сарајева, приликом продаје веће количине опојне дроге „skunk“, у чему су спријечени од стране овлаштених службеника Државне агенције за истраге и заштиту – SIPА.

 

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за наведене осумњичене у трајању од 30 дана.

 

Притвор је предложен из разлога описаних у члану 132. став 1., тачке б) и ц) ЗКП-a БиХ, односно због опасности да би боравком на слободи ови осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе, те вршити утицај на свједоке или саучеснике у извршењу кривичног дјела.

 

Наведена осумњичена лица су под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичена су за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. КЗ-a БиХ, став 2. у вези са ставом 1. КЗ-a БиХ.

 

Приједлог за одређивање притвора упућен је Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba