Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV IGORA MANDIĆA (1973)

29.02.2012. 13:19

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Igora Mandića, rođenog 14.01.1973. godine u Bijeljini, gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Optužnica tereti Igora Mandića da je u razdoblju od mjeseca listopada 2010. godine do lipnja 2011. godine, u prostorijama svoje samostalne zanatske radnje u Bijeljini, koristeći odgovarajuću računalnu i drugu opremu, nelegalno umnožavao i fiksirao na materijalnu podlogu, te držao i nedozvoljeno stavljao u promet izdanja školskih i univerzitetskih udžbenika, knjiga i drugih autorskih djela, bez odobrenja autora i drugog nositelja autorskog prava.

Kako se navodi u optužnici, prigodom pretresa navedenog poslovnog prostora, dana 09.06.2011. godine, pronađeni su i oduzeti: jedna računalna jedinica i 15 (petnaest) knjiga – autorska djela različitih autora.

Optuženi Igor Mandić se tereti da je stavio u promet autorska djela bez odobrenja autora i drugog nositelja autorskog prava, odnosno osobe koja je ovlaštena dati odobrenje, a odobrenje je potrebno prema Zakonu BiH, čime je počinio kazneno djelo nedozvoljena uporaba autorskih prava iz članka 243. stavak 1. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba