Vijesti

PROVEDENA AKCIJA “PARAVAN” U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIMINALA I NEOVLAŠTENOG PROMETA OPOJNE DROGE KOKAIN I ORUŽJA

05.04.2024. 12:07

Postupajući pod nadzorom tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA-e su na području Hercegovine izvršili lišenje slobode trojice osumnjičenih, kao i pretrese objekata i vozila na pet lokacija u Međugorju, Mostaru i Konjicu.

 

PROVEDENA AKCIJA “PARAVAN” U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIMINALA I NEOVLAŠTENOG PROMETA OPOJNE DROGE KOKAIN I ORUŽJA

Jedan od osumnjičenih nekadašnji je visokopozicionirani vojni zvaničnik. Istraga se odnosi na osumnjičene za organizirani kriminal povezan sa krijumčarenjem većih količina opojne droge “kokain” iz inostranstva na područje Bosne i Hercegovine, kao i krijumčarenje i prodaju automatskog oružja i drugog naoružanja i municije, namijenjenog za distribuciju na ilegalnom tržištu u BiH.

 

Prilikom realizacije akcije, zaplijenjena je količina od oko 1 kilograma opojne droge “kokain”, kao i oružje, municija i eksplozivna sredstva, čija nabavka, držanje i promet građanima i fizičkim osobama nikako nije dozvoljena, te određena količina novca i dokaznog materijala koji će biti korišten u postupku.

 

Trojica osumnjičenih bit će predata Tužilaštvu BiH u zakonskom periodu, nakon čega će postupajuća tužiteljica ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom.

 

 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba