Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ И УЧЕСТВОВАЊЕ НА СТРАНИМ РАТИШТИМА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ; ОСУЂЕН НА КАЗНУ ОД 3 ГОДИНЕ ЗАТВОРА

25.03.2024. 11:45

Оптужени Ћатић Аднан, рођен 1988. године у Зеници, у присуству адвоката, у потпуности је признао кривицу и са тужиоцем из Одсјека за тероризам потписао споразум о признању кривице.

 

 ОПТУЖЕНИ ЗА ТЕРОРИЗАМ И УЧЕСТВОВАЊЕ НА СТРАНИМ РАТИШТИМА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ; ОСУЂЕН НА КАЗНУ ОД 3 ГОДИНЕ ЗАТВОРА

Оптужени је правосуђу БиХ изручен са подручја Турске, крајем прошле године, након чега је против њега подигнута и потврђена оптужница Тужилаштва БиХ. Увидом у оптужницу и доказе којег су против њега прикупили тужилаштво и партнерске агенције за провођење закона, оптужени се одлучио на споразумно признање кривице.

 

Након потписивања споразума, у судници Суда БиХ изнесени су ставови тужилаштва и одбране поводом споразума, којим је за оптуженог предложена казна затвора у трајању од 3 године.

 

Казна која је предложена у складу је са улогом и одговорношћу оптуженог, као и са процјеном процеса дерадикализације који се проводи према лицима која су била повезана са тероризмом или боравком на страним ратиштима.

 

Након разматрања споразума, Суд БиХ је прихватио споразумно признање и оптуженог осудио на казну затвора у трајању од 3 године.

 

На овај начин предмет је правоснажно окончан, без провођења судског поступка.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba