Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ, MILANKO KAJGANIĆ, SUDJELOVAO NA SASTANKU KOORDINACIONOG TIJELA GLAVNIH TUŽITELJA U BiH

18.03.2024. 15:33

Federalno tužiteljstvo F BiH bilo je domaćin sastanka Koordinacionog tijela koje čine glavni tužitelj Tužilaštva BiH, Federalnog tužiteljstva FBiH, Republičkog javnog tužiteljstva RS i Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

 

GLAVNI TUŽITELJ, MILANKO KAJGANIĆ, SUDJELOVAO NA SASTANKU KOORDINACIONOG TIJELA GLAVNIH TUŽITELJA U BiH

Koordinaciono tijelo razmatralo je pitanje sukoba nadležnosti u dva kaznena predmeta. U predmetu u svezi sa kaznenim djelom ratnog zločina razmatralo se o sukobu nadležnosti između Kantonalnog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije Mostar i Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju, te u predmetu u svezi sa kaznenim djelom utaje između Kantonalnog tužiteljstva Zeničko–dobojske županije Zenica i Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka. Izvjestitelj u oba predmeta bilo je Federalno tužiteljstvo F BiH.

 

Također, raspravljalo se i o pitanju korištenja ovlaštenih službenih osoba Vojne policije BiH u postupku provedbe istražnih radnji na vojno kontroliranom području i prema pripadnicima Oružanih snaga BiH.

 

Sastanak Koordinacionog tijela podržalo je Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće BiH, a sukladno Sporazumu o uspostavljanju Koordinacionog tijela glavnih tužitelja, tijelom je predsjedavao glavni tužitelj Tužiteljstva BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba