Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SUDJELOVAO NA REGIONALNOJ KONFERENCIJI O BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIMINALA

15.03.2024. 13:20

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Milanko Kajganić, sa svojim suradnicima, sudjelovao je na multilateralnom sastanku čelnika tužiteljstava regiona koje je organiziralo Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore u Podgorici, koje je bilo domaćin sastanka dužnosnika tužiteljstava koja se bave borbom protiv teškog i organiziranog kriminala i visoke korupcije iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. 

 

 

GLAVNI TUŽITELJ SUDJELOVAO NA REGIONALNOJ KONFERENCIJI O BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIMINALA

Sastanak je predstavljao platformu za nastavak razgovora o zajedničkim izazovima, uspjesima i budućim zajedničkim koracima u borbi protiv teškog i organiziranog kriminala, te način da se unaprijedi bilateralna i multilateralna suradnja tužiteljstava iz regiona. Fokus je stavljen na predmete teškog i organiziranog kriminala koji su od regionalnog i globalnog značaja, te razmjenu znanja, najboljih praksi i inovativnih pristupa u cilju unaprjeđenja procesa istrage i kaznenog gonjenja. 

 

Specijalno državno tužilaštvo je pomenuti sastanak organiziralo u partnerstvu s projektom Inicijativa za borbu protiv teškog i organiziranog kriminala na Zapadnom Balkanu (WBROLI) koji provodi Chemonics, a financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva. 

 

Govornici su iskoristili prigodu da istaknu da je borba protiv teškog i organiziranog kriminala transnacionalnog karaktera te da je za učinkovitost iste neophodna bliska i nesmetana suradnja svih institucija koje su uključene u proces kako na strateškoj, tako i na operativnoj razini.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba