Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DRŽAVLJANINA R TURSKE ZBOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA

13.03.2024. 13:53

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:        

 

 

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DRŽAVLJANINA R TURSKE ZBOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA

- AHMETA KALKANA, rođenog 2002. godine u Mersinu, Republika Turska, državljanina Republike Turske, nalazi se u pritvoru.

 

Optuženi se tereti da je, s ciljem stjecanja financijske dobiti iz koristoljublja, pokušao nedozvoljeno preko državne granice prevesti migrante, državljane R Turske.

 

Prema navodima optužnice, optuženi je 28. veljače ove godine,  po prethodnom dogovoru sa njemu poznatim osobama, u iznajmljenim rent-a car vozilima, pokušao prokrijumčariti 21 ilegalnog migranta državljanina R Turske, koji nije ispunjavao uvjete za zakonit prelazak državne granice, sa područja Bosne i Hercegovine prema teritoriju R Hrvatske i Europske unije.

 

Optuženi je, zajedno sa krijumčarenim osobama, zatečen i spriječen od strane policijskih djelatnika Granične policije BiH, u mjestu Vukovići, općina Posušje u blizini granične crte sa R Hrvatskom.

 

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo krijumčarenje osoba iz članka 189. stavak 1. KZ-a BiH, u svezi sa člankom 26. istog Zakona.

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba