Вијести

СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ БИХАЋА ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

20.12.2023. 10:55

Група од око 15 студената Правног факултета Универзитета у Бихаћу посјетила је Тужилаштво БиХ.

 

 

СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ БИХАЋА ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

Добродошлицу студентима током посјете пожелио је и главни тужилац Тужилаштва БиХ, Миланко Кајганић, који је истакао да тужилаштво кроз активности Комуникацијске стратегије организује посјете студената из свих крајева Босне и Херцеговине.

 

Са студентима су се састали и разговарали тужилац, истражилац, стручни сарадник за подршку свједоцима, као и представници Одјела за односе с јавношћу.

 

Током посјете студентима је презентована историја, унутрашња организација, међуинституционална сарадња коју реализује Тужилаштво БиХ, као и рад и остварени резултати у протекле двије деценије постојања и рада институције.

 

Студенти су имали прилику упознати се са специфичностима свакодневног рада тужилаца, истражилаца и запосленика који пружају подршку свједоцима, начину вођења поступака у оквиру Закона о кривичном поступку и Кривичног закона БиХ, изазовима са којима се у свакодневном раду сусрећу тужиоци и запосленици тужилаштва, као и свим другим битним питањима из дјелокруга рада и надлежности Тужилаштва БиХ.

 

У оквиру посјете и разговора са запосленицима тужилаштва студенти су имали прилику постављати питања о свему што их занима о начину функционисања тужилачке институције, сарадњи са полицијским и партнерским агенцијама, раду на предметима, контактима са свједоцима и оштећенима, као и свему што их интересује о улози тужиоца у правосудном систему у Босни и Херцеговини.

 

Тужилаштво БиХ ће у наредном периоду наставити реализовати активности на јачању сарадње са академском заједницом и студентима у Босни и Херцеговини.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba