Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДВОЈИЦУ СТРАНИХ ДРЖАВЉАНА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА

14.12.2023. 13:05

Осумњичена лица су откривена у два наврата у покушају кријумчарења укупно 12 миграната, држављана Р Турске.

 

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ДВОЈИЦУ СТРАНИХ ДРЖАВЉАНА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА

Дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, у два одвојена предмета, упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене:    

 

-     Silvanli Ahmeta, рођеног 1989. године у Giresun у Турској, држављанина Р Турске, осумњиченог за кријумчарење 9 илегалних миграната и

 

-     Unsal Umit Mustafa, рођеног 1982. године у Анкари, Република Турска, држављанина Републике Турске, сумњичи се за кријумчарење 3 мигранта.

 

Мјера притвора предложена је због опасности од бјекства осумњичених који би одласком из БиХ постали недоступни правосудним органима.

 

У извршењу кривичног дјела осумњичени су откривени на двије одвојене локације, једна на граничном појасу на подручју општине Велика Кладуша (9 миграната) и друга у мјесту Иваница на граничном појасу општине Равно (3 мигранта), након чега су осумњичени лишени слободе и уз извјештај о почињеном кривичном дјелу предати су Тужилаштву БиХ на даље процесуирање.

 

Тужилаштво БиХ и Гранична полиција, заједно са партнерским агенцијама, перманентно предузимају активности у спречавању илегалних миграција и процесуирању кривичних дјела повезаних са илегалним миграцијама у Босни и Херцеговини.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba