Вијести

ОСУМЊИЧЕНИ У SKY ПРЕДМЕТУ ИЗРУЧЕН ПРАВОСУЂУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

30.11.2023. 07:55

Полицијски службеници Судске полиције БиХ од колега из Р Хрватске преузели су и у Комплекс правосудних институција БиХ изручили осумњиченог Јошило Јована, рођеног 1983. године у Сарајеву, настањеног у Бања Луци, држављанина БиХ.

 

 

ОСУМЊИЧЕНИ У SKY ПРЕДМЕТУ ИЗРУЧЕН ПРАВОСУЂУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Наведени осумњичени је под истрагом у SKY предметима кодног назива “Танспортер” и “Storage”, терети се за организовани криминал повезан са неовлаштеним међународним прометом великих количина опојних дрога, а тужилаштво и партнерске полицијске, правосудне и безбједносне агенције дуго времена су трагале за њим јер се налазио у бјекству.

 

Осумњичени је прошле године лишен слободе у Р Хрватској, на подручју Истре, гдје је користио фалсификоване личне документе, након чега су покренуте активности у оквиру међународне сарадње за његово изручење у Босну и Херцеговину.

 

Након што су припадници Судске полиције од колега из Хрватске, данас око 13 часова преузели осумњиченог, он је уз високе мјере обезбјеђења доведен у Комплекс правосудних институција БиХ, гдје је на снази мјера притвора која му је одређена расписивањем потјернице од стране Суда БиХ.

 

Осумњичени ће у законском року бити предат поступајућем тужиоцу који ће предузети даље потребне кораке у процесуирању осумњиченог.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba