Vijesti

U OKVIRU PREDMETA “TRANZIT” PRONAĐENO VOZILO KORIŠTENO ZA KRIJUMČARENJE VEĆIH KOLIČINA OPOJNIH DROGA

24.11.2023. 13:07

Radeći na predmetu kodnog naziva “Tranzit”, sa dokazima iz kriptovanih SKY i Anom aplikacija, policijski djelatnici SIPA-e su, u suradnji sa policijom MUP-a KS i MUP-a RS, na području Istočnog Sarajeva lišili su slobode dvije osumnjičene osobe.

 

 

U OKVIRU PREDMETA “TRANZIT” PRONAĐENO VOZILO KORIŠTENO ZA KRIJUMČARENJE VEĆIH KOLIČINA OPOJNIH DROGA

Osumnjičeni su pod istragom za kaznena djela organiziranog kriminala povezana sa neovlaštenim prometom većih količina opojnih droga. Osumnjičeni su za sudjelovanje u organiziranoj skupini koja je vršila krijumčarenje velikih količina različitih opojnih droga na područje BiH iz susjednih zemalja, kao i R Slovenije.

 

Kod jednog od osumnjičenih pronađeno je i skriveno putničko motorno vozilo kojim je. prije više mjeseci, izvršeno krijumčarenje opojne droge “kokain” na području Sarajeva, a za kojim su policijske agencije tragale duže vremena.

 

Osumnjičeni su u zakonskom roku predati postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju koji je ispitao osumnjičene i za jednog osumnjičenog predložio određivanje mjere pritvora, a za drugog osumnjičenog određivanje mjera zabrane.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba