Vijesti

SPORAZUMNO PRIZNANJE KRIVNJE ZA KRIJUMČARENJE MIGRANATA; DRŽAVLJANIMA AFGANISTANA I PAKISTANA PREDLOŽENE ZATVORSKE KAZNE

13.11.2023. 15:19

Dvojica optuženih stranih državljana, koji se terete za kazneno djelo krijumčarenje osoba, u nazočnosti odvjetnika, u cijelosti su priznali krivnju i potpisali sporazume o priznanju krivnje.

 

 

SPORAZUMNO PRIZNANJE KRIVNJE ZA KRIJUMČARENJE MIGRANATA; DRŽAVLJANIMA AFGANISTANA I PAKISTANA PREDLOŽENE ZATVORSKE KAZNE

Optuženima Muhammadu Nasriju, rođenom 2003. godine u Afganistanu, državljanin Afganistana i Zainu Afridiju, rođenom 2002. godine u mjestu Jamraud, Pakistan, državljanin Pakistana, koji se nalaze u pritvoru u ZIKS BiH u Istočnom Sarajevu, predložene su kazne zatvora od po 9 mjeseci.

 

Predložene kazne sukladne su ulozi i odgovornosti optuženih u izvršenju kaznenog djela krijumčarenja migranata. Oni se terete za krijumčarenje skupine od 18 ilegalnih migranata, preko granice na rijeci Drini, iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

 

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivnje optuženi se odriču prava na žalbu na presudu koju im na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

 

Ukoliko sud prihvati sporazum, predmet će biti u cijelosti okončan bez provođenja sudskog postupka.

 

S obzirom da se radi o stranim državljanima, nakon izdržavanja kazne daljnje aktivnosti prema njima preuzet će Služba za poslove sa strancima BiH.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba