Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КОРУПТИВНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО ПРОТИВ ЗАПОСЛЕНИКА ИДДЕЕА БиХ

10.11.2023. 14:42

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију подигао је оптужницу против:

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КОРУПТИВНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО ПРОТИВ ЗАПОСЛЕНИКА ИДДЕЕА БиХ

-     Чикарић Бахрије, рођеног 1974. године у Зворнику, настањен у Тузли, запослен у Агенцији за идентификационе документе, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА БиХ), држављанина БиХ.

 

Оптужени се терети да је у периоду дужем од двије године, као запосленик ИДДЕЕА БиХ,  на позицији начелника Центра за складиштење, персонализацију и транспорт докумената, поступао супротно одредбама правилника и интерних докумената ове агенције, те починио коруптивно кривично дјело.

 

У оптужници се наводи да је оптужени луксузно теренско возило VW AMAROK, у власништву ИДДЕЕА БиХ, користио у приватне сврхе и за своје потребе, у периоду дужем од двије године,  противно правилима и прописима и уз уношење неистиних података о путовањима и кориштењу возила, чиме је себи прибавио незакониту имовинску корист.

 

Оптужени се терети да је, као службено лице у институцији Босне и Херцеговине, искориштавањем свог службеног положаја прибавио себи  корист, чиме је починио кривично дјело - злоупотреба положаја или овлаштења из члана 220. став 1. КЗ-а БиХ.

 

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ, који је исту и потврдио.

 

Редигована оптужница

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba