Вијести

СТУДЕНТИ ИНТЕРНАЦИОНАЛНОГ УНИВЕРЗИТЕТА У САРАЈЕВУ ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

08.11.2023. 13:26

Група од око 15 студената четврте године Правног факултета Интернационалног универзитета у Сарајеву боравила је у посјети Тужилаштву БиХ.

 

  СТУДЕНТИ ИНТЕРНАЦИОНАЛНОГ УНИВЕРЗИТЕТА У САРАЈЕВУ ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

Са студентима су се састали и разговарали представници тужилаштва, укључујући тужиоца и истражиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, као и запосленике Одјела за односе с јавношћу.

 

Студентима се обратио и зажелио добродошлицу главни тужилац Миланко Кајганић, који је истакао важност сарадње правосуђа са академском и стручном заједницом, као и студентима правних факултета, као будућим запосленицима правосудних институција.

 

Приликом посјете студентима је презентована историја, унутрашња организација и досадашњи рад Тужилаштва БиХ у 20 година постојања институције, а с обзиром да студенти четврте године Правног факултета Интернационалног универзитета у Сарајеву слушају обавезни предмет Кривично процесно право, посјета је допринијела бољем разумијевању и схватању значаја и улоге тужиоца у кривичном поступку, као и улоге Тужилаштва БиХ у тужилачком и правосудном систему Босне и Херцеговине.

 

Током посјете уприличен је и кратки обилазак зграде и капацитета Тужилаштва БиХ, а студенти су могли постављати питања из свих области које их занимају из дјелокруга рада Тужилаштва БиХ.

 

Организовање студентских посјета представља активност у реализацији Комуникацијске стратегије Тужилаштва БиХ у оквиру сарадње са стручном и академском заједницом у области студија права, криминалистике, безбједности и сродних студија.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba