Vijesti

STUDENTI INTERNACIONALNOG UNIVERZITETA U SARAJEVU POSJETILI TUŽITELJSTVO BiH

08.11.2023. 13:26

Skupina od oko 15 studenata četvrte godine Pravnog fakulteta Internacionalnog univerziteta u Sarajevu boravila je u posjeti Tužiteljstvu BiH.

 

STUDENTI INTERNACIONALNOG UNIVERZITETA U SARAJEVU POSJETILI TUŽITELJSTVO BiH

Sa studentima su se sastali i razgovarali predstavnici tužiteljstva, uključujući tužitelja i istražitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, kao i uposlenike Odjela za odnose s javnošću.

 

Studentima se obratio i zaželio dobrodošlicu glavni tužitelj Milanko Kajganić, koji je istakao važnost suradnje pravosuđa sa akademskom i stručnom zajednicom, kao i studentima pravnih fakulteta, kao budućim uposlenicima pravosudnih institucija.

 

Prigodom posjete studentima je prezentirana povijest, unutarnji ustroj i dosadašnji rad Tužiteljstva BiH u 20 godina postojanja institucije, a s obzirom da studenti četvrte godine Pravnog fakulteta Internacionalnog univerziteta u Sarajevu slušaju obvezni predmet Kazneno procesno pravo, posjeta je doprinijela boljem razumijevanju i shvatanju značaja i uloge tužitelja u kaznenom postupku, kao i uloge Tužiteljstva BiH u tužiteljskom i pravosudnom sustavu Bosne i Hercegovine.

 

Tijekom posjete upriličen je i kratki obilazak zgrade i kapaciteta Tužiteljstva BiH, a studenti su mogli postavljati pitanja iz svih oblasti koje ih zanimaju iz djelokruga rada Tužiteljstva BiH.

 

Organiziranje studentskih posjeta predstavlja aktivnost u realizaciji Komunikacijske strategije Tužiteljstva BiH u okviru suradnje sa stručnom i akademskom zajednicom u oblasti studija prava, kriminalistike, sigurnosti i srodnih studija.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba