Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ MILANKO KAJGANIĆ SASTAO SE SA DUŽNOSNICIMA PRAVOSUĐA FRANCUSKE

11.10.2023. 10:09

U okviru projekta EU4JUSTICE, glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić, sastao se sa dužnosnicima pravosudnih institucija Republike Francuske.

 

 

GLAVNI TUŽITELJ MILANKO KAJGANIĆ SASTAO SE SA DUŽNOSNICIMA PRAVOSUĐA FRANCUSKE

Na čelu izaslanstva bio je Anthony Manwaring, predstavnik za europske i međunarodne odnose Ministarstva pravosuđa Francuske, a u okviru izaslanstva bili su i časnik za vezu za Jugoistočnu Europu, sigurnosni ataše Francuske u BiH, dužnosnici zaduženi za međunarodnu i institucionalnu suradnju, kao i predstavnik koji je projektni menadžer EU4JUSTICE.

 

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima projekta EU4JUSTICE, kao i međunarodnoj suradnji Tužiteljstva BiH sa partnerskim institucijama R Francuske sa kojima Tužiteljstvo BiH ima izuzetno dobru suradnju u proteklom razdoblju.

 

Glavni tužitelj Kajganić istakao je pomoć pravosuđa i policije Francuske koja je pružena u radu na predmetima sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, u kojima je značajna međunarodna pravna pomoć stigla upravo iz Francuske.

 

U okviru projekta EU4JUSTICE realizira se jačanje međunarodne suradnje institucija iz zemalja EU i Bosne i Hercegovine u borbi protiv organiziranog međunarodnog i prekograničnog kriminala, kao bitnog segmenta za jačanje vladavine prava.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba