Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH I UPRAVA ZA NEIZRAVNO OPOREZIVANJE BiH POTPISALI MEMORANDUM O OPERATIVNOJ SURADNJI

05.10.2023. 14:44

Ovaj Memorandum omogućit će bržu suradnju i razmjenu podataka između institucija u borbi protiv organiziranog kriminala, financijskog kriminala i korupcije.

 

TUŽITELJSTVO BiH I UPRAVA ZA NEIZRAVNO OPOREZIVANJE BiH POTPISALI MEMORANDUM O OPERATIVNOJ SURADNJI

U prostorijama Tužiteljstva BiH, čelni dužnosnici dviju institucija, Milanko Kajganić i Zoran Tegeltija, potpisali su Memorandum o operativnoj suradnji kojim će se ubrzati komunikacija i razmjena operativnih podataka u predmetima u kojima postupaju ove institucije za provedbu zakona.

 

Potpisivanje ovog dokumenta sukladno je Peer Review preporukama u sklopu europskih integracija Bosne i Hercegovine kojima se preporučuje jačanje operativne suradnje između institucija koje se bore protiv kaznenih djela iz oblasti financijskog kriminala, utaje poreza, gospodarskog kriminala i korupcije.

 

Potpisivanje Memoranduma omogućit će Tužiteljstvu BiH brz i izravan pristup evidencijama koje vodi UNO BiH, a što je naročito bitno u situacijama kada je radi zaštite interesa istrage i predmeta potrebno brzo i učinkovito postupanje i pristup podatcima.

 

Tužiteljstvo BiH i Posebni odjel za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju postupaju u velikom broju predmeta koji se odnose na porezne utaje, nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda i druga kaznena djela iz ove oblasti, te će ovaj memorandum, kao i slični sporazumi sa ostalim partnerskim institucijama i agencijama za provedbu zakona, postati koristan alat u učinkovitijem radu i postupanju u predmetima.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba