Vijesti

ODRŽAN SASTANAK DUŽNOSNIKA TUŽITELJSTVA BiH I DKPT BiH POSVEĆEN JAČANJU SURADNJE PARTNERSKIH INSTITUCIJA

20.01.2022. 11:12

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Milanko Kajganić, zajedno sa svojom zamjenicom Dianom Kajmaković, sastao se sa ravnateljem Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH Mirsadom Vilićem i njegovim suradnicima Samirom Kavazovićem, pomoćnikom ravnatelja za međunarodnu i operativnu policijsku suradnju i Branislavom Pavlovićem, glavnim inspektorom u navedenom sektoru.

ODRŽAN SASTANAK DUŽNOSNIKA TUŽITELJSTVA BiH I DKPT BiH POSVEĆEN JAČANJU SURADNJE PARTNERSKIH INSTITUCIJA

Na sastanku je razgovarano o suradnji dviju institucija koje imaju svakodnevnu komunikaciju i suradnju u različitim segmentima rada, uključujući komunikaciju i suradnju sa policijskim agencijama, kao i koordinaciju rada na međunarodnim operacijama, suradnju sa Interpolom, kao i drugim međunarodnim institucijama.

Zaključak sastanka je da će se suradnja intenzivno nastaviti i u narednom razdoblju, uz što bržu komunikaciju između dviju institucija, jer je brza suradnja tužiteljskih i policijskih institucija ključna za učinkovit rad na predmetima organiziranog i međunarodnog kriminala i drugih kaznenih djela iz nedležnosti i djelokruga rada ovih institucija.

 

 

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba