Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA 6 OSOBA OSUMNJIČENIH ZA ORGANIZIRANI MEĐUNARODNI KRIMINAL I NEDOZVOLJEN PROMET OPOJNIH DROGA

17.11.2021. 09:28

Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužitelj Tužiteljstva BiH uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za 6 osoba lišenih slobode u akciji kodnog naziva “Transporter”.

PRIJEDLOG PRITVORA ZA 6 OSOBA OSUMNJIČENIH ZA ORGANIZIRANI MEĐUNARODNI KRIMINAL I NEDOZVOLJEN PROMET OPOJNIH DROGA

Mjere pritvora bit će predložene zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni koji su lišeni slobode pod istragom su i terete se da su duže vremensko razdoblje vršili međunarodno krijumčarenje i neovlašten promet opojnih droga kako sa područja Zapadnog Balkana prema zemljama EU, tako i sa područja zemalja EU prema BiH i zemljama regiona.

Prema prikupljenim dokazima osumnjičeni su povezani sa organiziranim kriminalnim skupinama koje djeluju u zemljama regiona, narušavajući sigurnost građana i vladavinu prava.

Tužiteljstvo BiH se zahvaljuje instituciji Europola na suradnji u ovoj složenoj operaciji, kao i partnerskim policijskim i pravosudnim institucijama u zemljama regiona i policijskim agencijama koje su realizirale akciju na području oba entiteta u BiH, uključujući MUP RS, SIPA-u, MUP TK i MUP KS.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba