Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA GORDANA TADIĆ SUDJELOVALA NA 22. SASTANKU RUKOVODILACA TUŽILAŠTAVA I POLICIJSKIH TIJELA U BOSNI I HERCEGOVINI NA STRATEŠKOM NIVOU

14.10.2021. 14:50

Sastanak koji je realizovan u okviru projekta VSTV-a BiH održan je u Tesliću.

 

GLAVNA TUŽITELJICA GORDANA TADIĆ SUDJELOVALA NA 22. SASTANKU RUKOVODILACA TUŽILAŠTAVA I POLICIJSKIH TIJELA U BOSNI I HERCEGOVINI NA STRATEŠKOM NIVOU

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, sudjelovala je na 22. sastanku rukovodilaca tužilaštava i policijskih tijela u BiH na strateškom nivou, koji je u organizaciji direktora policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS održan  13. i 14. oktobra 2021. godine u Tesliću.

Na ovom sastanku sudjelovali su rukovodioci Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, Federalnog tužilaštva Federacije BiH, Tužilaštva Brčko distrikta BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu BiH-SIPA, Federalne uprave policije Federacije BiH, Policije Brčko distrikta BiH i policije Republike Srpske.

Sastanku su, kao gosti, prisustvovali potpredsjednica VSTV-a BiH Biljana Simeunović i član VSTV-a BiH Sanin Bogunić i sa članovima Strateškog foruma razgovarali o aktuelnim pitanjima i prioritetima u radu tužilaštava i policijskih agencija.

Teme ovog dvodnevnog sastanka odnosile su se na unapređenje rada i saradnje između tužilaštava i policijskih tijela u procesuiranju predmeta organizovanog i privrednog kriminaliteta, korupcije i krijumčarenja ljudi.

Organizaciju i održavanje sastanka podržava Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH kroz projekat - Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba