Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEOVLAŠTEN PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA

06.10.2021. 12:58

Optuženi Pivić Fahret (1967) tereti se da je, dulje vremensko razdoblje, nezakonito stavljao u promet veću količinu duhana i duhanskih prerađevina koje nisu bile obilježene trošarinskim markicama Bosne i Hercegovine.

 

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEOVLAŠTEN PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:

-      Pivić Fahreta, rođenog  1967. godine u Zenici, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je, dulje vremensko razdoblje tijekom 2019. i 2020. godine, od njemu poznatih osoba nezakonito nabavljao veću količinu duhana, duhanskih prerađevina i cigareta koje nisu bile obilježene trošarinskim markicama Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) Bosne i Hercegovine.

Nakon nabave, duhan i duhanske prerađevine stavljao je u promet i prodaju na području Zenice i Kaknja, te na taj način ostvarivao nezakonitu imovinsku korist i nanosio štetu državi BiH, kao i građanima, plasmanom duhanskih proizvoda koji nisu prošli propisani standard kontrole kvaliteta i ispravnosti.

Prigodom pretresa kuće koju je koristio osumnjičeni pronađena je i zaplijenjena veća količina cigareta i duhana, bez odgovarajući kontrolnih i nadzornih markica Bosne i Hercegovine.

Optuženi se tereti da je počinio počinio produljeno kazneno  djelo – nedozvoljeni promet trošarinskih proizvoda  iz članka 210a., stavak 1. i u svezi sa člankom 54. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba