Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ ВЕЋЕ КОЛИЧИНЕ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

05.10.2021. 13:29

Оптужена се терети за неовлаштен промет веће количине дувана и дуванских прерађевина у дужем веменском периоду.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ ВЕЋЕ КОЛИЧИНЕ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

- АИШЕ СУШИЋ,  рођене 1968. године у општини Трново, држављанке Босне и Херцеговине.

Оптужена се терети да је у периоду од мјесеца јануара 2019. године до 07.07.2020. године у мјесту Ресник, општина Хаџићи,  свјесна да је забрањен промет акцизних производа, ради стицања противправне имовинске користи и избјегавања плаћања акциза, неовлаштено стављала у промет дуванске производе у облику резаног дувана и ручно прављених цигарета који нису били обиљежени акцизним маркицама прописаним порезним законодавством Босне и Херцеговине.

Према наводима оптужнице,  оптужена је у наведеном периоду резани дуван  у већим количинама, сваког мјесеца набављала од њој познатих лица, а потом исти у својој трговинској радњи продавала купцима по већој цијени.

На наведeни начин, оптужена је себи прибавила имовинску корист и наносила штету буџету БиХ, као и грађанима, пласманом дуванских производа који нису прошли прописани стандард контроле квалитета и исправности.

Приликом претреса просторија пронађена је већа количина резаног дувана и ручно прављених цигарета, као и машина за пуњење и мотање цигарета од резаног дувана.

Оптужена се терети да је починила продужено кривично дјело недозвољени промет акцизних производа из члана 210а., став 1. у вези са чланом 54. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba