Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEOVLAŠTEN PROMET VEĆE KOLIČINE TROŠARINSKIH PROIZVODA

05.10.2021. 13:29

Optužena se tereti za neovlašten promet veće količine duhana i duhanskih prerađevina u dužem vemenskom razdoblju.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEOVLAŠTEN PROMET VEĆE KOLIČINE TROŠARINSKIH PROIZVODA

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:

- AIŠE SUŠIĆ,  rođene 1968. godine u općini Trnovo, državljanke Bosne i Hercegovine.

Optužena se tereti da je u razdoblju od mjeseca siječnja 2019. godine do 07.07.2020. godine u mjestu Resnik, općina Hadžići,  svjesna da je zabranjen promet trošarinskih proizvoda, radi stjecanja protupravne imovinske koristi i izbjegavanja plaćanja trošarina, neovlašteno stavljala u promet duhanske proizvode u obliku rezanog duhana i ručno pravljenih cigareta koji nisu bili obilježeni trošarinskim markicama propisanim poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine.

Prema navodima optužnice,  optužena je u navedenom razdoblju rezani duhan  u većim količinama, svakog mjeseca nabavljala od njoj poznatih osoba, a potom isti u svojoj trgovinskoj radnji prodavala kupcima po većoj cijeni.

Na navedeni način, optužena je sebi pribavila imovinsku korist i nanosila štetu proračunu BiH, kao i građanima, plasmanom duhanskih proizvoda koji nisu prošli propisani standard kontrole kvaliteta i ispravnosti.

Prigodom pretresa prostorija pronađena je veća količina rezanog duhana i ručno pravljenih cigareta, kao i mašina za punjenje i motanje cigareta od rezanog duhana.

Optužena se tereti da je počinila produženo kazneno djelo nedozvoljeni promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a., stavak 1. u svezi sa člankom 54. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba