Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО КРИВОТВОРЕЊА НОВЦА

05.10.2021. 11:53

Оптужени Чукић Дарио (1994) терети се да је прибавио и припремио за пласман у платни промет 678 новчаница, валуте евро и УСД, у различитим износима, које су откривене и одузете од оптуженог.

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО КРИВОТВОРЕЊА НОВЦА

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

-       Чукић Дарија зв. ”Чука”, рођеног 1994. године у Тузли, раније осуђиван, држављанин БиХ.

Оптужени се терети да је почетком 2020. године, на подручју општине Градачац, од њему познатих лица прибавио велику количину фалсификованих новчаница, са намјером да исте пусти у платни промет у Босни и Херцеговини.

Током провођења истраге од оптуженог је одузето укупно 678 фалсификованих новчаница различитих валута и апоена, укључујући више стотина фалсификованих новчаница валуте евро, у апоенима од 10, 20 и 100 евра, укупне вриједности од око 16 000 евра, као и валуте УСД у апоенима од 100 УСД, укупне вриједности од око 20 000 УСД.

Од оптуженог је одузет фалсификовани новац, укупне вриједности од око 68 000 конвертибилних марака, што је једна од највећих запљена фалсификованог новца у Босни и Херцеговини у протеклом периоду.

Оптужени је откривен и лишен слободе након што је у једном угоститељском објекту на подручју Градачца извршио плаћање фалсификованом новчаницом валуте евро.

Наводе оптужнице тужилаштво ће доказивати позивањем свједока, стручних вјештака и прилагањем већег броја доказних материјала.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba