Vijesti

ODRŽAN SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA I ORGANIZIRANE ILEGALNE IMIGRACIJE

30.09.2021. 17:35

Središnje teme sastanka odnosile su se na planove i aktivnosti institucija i agencija za provedbu zakona u procesuiranju ovih kaznenih djela.

ODRŽAN SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA I ORGANIZIRANE ILEGALNE IMIGRACIJE

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, predsjedavala je sastankom Udarne gupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizirane ilegalne imigracije, koji je održan putem video-konferencije.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici pravosudnih institucija i agencija za provedbu zakona sa razine države Bosne i Hercegovine, oba entiteta i Brčko distrikta BiH, a na redovitim sastancima se dogovaraju aktivnosti u dokumentiranju i procesuiranju kaznenih djela povezanih sa trgovinom ljudima i ilegalnim migracijama na području Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je glavna tužiteljica, zajedno sa članicama Udarne grupe tužiteljicama Senom Uzunović i Merisom Nurkić, upoznala članove Udarne grupe sa aktivnostima Tužiteljstva BiH u proteklom razdoblju u suradnji sa SIPA-om i Graničnom policijom BiH.

Također, članovi Udarne grupe predstavili su rezultate, aktivnosti i planove institucija iz kojih dolaze, kada je u pitanju borba protiv trgovine ljudima i organiziranih ilegalnih migracija.

Na sastanku je zaključeno da bi se trebala nastaviti kontinuirana edukacija iz ove oblasti.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba