Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА УЧЕСТВУЈЕ НА ВЈЕЖБИ О ЗАШТИТИ БЕЗБЈЕДНОСТИ АЕРОДРОМА И АВИОНСКОГ САОБРАЋАЈА

29.09.2021. 14:47

Вјежбу “Брзи одговор” су реализовали припадници EUFOR-а и агенција за провођење закона БиХ, а односи се на симулацијске вјежбе заштите безбједности аеродрома и авионског саобраћаја од терористичких напада и других облика угрожавања.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА УЧЕСТВУЈЕ НА ВЈЕЖБИ О ЗАШТИТИ БЕЗБЈЕДНОСТИ АЕРОДРОМА И АВИОНСКОГ САОБРАЋАЈА

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, налази се у Мостару, гдје учествује у оперативној вјежби “Брзи одговор”, коју изводи EUFOR, заједно са Међународним аеродромом Мостар и агенцијама и институцијама за провођење закона у Босни и Херцеговини.

У оквиру вјежбе биће тестиране оперативне активности одговора агенција за провођење закона на потенцијалне опасности које могу угрозити безбједност аеродрома и аеродромске пловидбе.

Циљ наведене вјежбе је показати да су снаге EUFOR-а, у сарадњи са домаћим партнерима, у могућности одговорити на широки спектар потенцијалних безбједносних пријетњи које могу настати на аеродрому, те створити безбједно окружење усљед оружаних напада или других облика угрожавања безбједности.

Главна тужитељка Гордана Тадић члан је Државног комитета безбједности цивилног ваздухпловства Босне и Херцеговине, чији чланови учествују у вјежби, а такође на вјежби учествује и директор SIPA-е, Драко Ћулум.

Тужилаштво Босне и Херцеговине је у свом раду процесуирало предмете који су били повезани са безбједношћу ваздушног саобраћаја у БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba