Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELUJE NA VJEŽBI O ZAŠTITI SIGURNOSTI ZRAČNE LUKE I ZRAKOPLOVNOG PROMETA

29.09.2021. 14:47

Vježbu “Brzi odgovor” su realizirali pripadnici EUFOR-a i agencija za provedbu zakona BiH, a odnosi se na simulacijske vježbe zaštite sigurnosti zračnih luka i zrakoplovnog prometa od terorističkih napada i drugih oblika ugrožavanja.

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELUJE NA VJEŽBI O ZAŠTITI SIGURNOSTI ZRAČNE LUKE I ZRAKOPLOVNOG PROMETA

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, nalazi se u Mostaru, gdje sudjeluje u operativnoj vježbi “Brzi odgovor”, koju izvodi EUFOR, zajedno sa Međunarodnom zračnom lukom Mostar i agencijama i institucijama za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini.

U okviru vježbe bit će testirane operativne aktivnosti odgovora agencija za provedbu zakona na potencijalne opasnosti koje mogu ugroziti sigurnost zračne luke i zračne plovidbe.

Cilj navedene vježbe je pokazati da su snage EUFOR-a, u suradnji sa domaćim partnerima, u mogućnosti odgovoriti na široki spektar potencijalnih sigurnosnih prijetnji koje mogu nastati u zračnoj luci, te stvoriti sigurno okruženje usljed oružanih napada ili drugih oblika ugrožavanja sigurnosti.

Glavna tužiteljica Gordana Tadić član je Državnog komiteta sigurnosti civilnog zrakoplovstva Bosne i Hercegovine, čiji članovi sudjeluju u vježbi, a također na vježbi sudjeluje i ravnatelj SIPA-e, Drako Ćulum.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je u svom radu procesuiralo predmete koji su bili povezani sa sigurnošću zračnog prometa u BiH.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba