Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELUJE NA VJEŽBI O ZAŠTITI SIGURNOSTI AERODROMA I AVIONSKOG SAOBRAĆAJA

29.09.2021. 14:47

Vježbu “Brzi odgovor” su realizovali pripadnici EUFOR-a i agencija za provođenje zakona BiH, a odnosi se na simulacijske vježbe zaštite sigurnosti aerodroma i avionskog saobraćaja od terorističkih napada i drugih oblika ugrožavanja.

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELUJE NA VJEŽBI O ZAŠTITI SIGURNOSTI AERODROMA I AVIONSKOG SAOBRAĆAJA

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, nalazi se u Mostaru, gdje sudjeluje u operativnoj vježbi “Brzi odgovor”, koju izvodi EUFOR, zajedno sa Međunarodnim aerodromom Mostar i agencijama i institucijama za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini.

U okviru vježbe bit će testirane operativne aktivnosti odgovora agencija za provođenje zakona na potencijalne opasnosti koje mogu ugroziti sigurnost aerodroma i aerodromske plovidbe.

Cilj navedene vježbe je pokazati da su snage EUFOR-a, u saradnji sa domaćim partnerima, u mogućnosti odgovoriti na široki spektar potencijalnih sigurnosnih prijetnji koje mogu nastati na aerodromu, te stvoriti sigurno okruženje usljed oružanih napada ili drugih oblika ugrožavanja sigurnosti.

Glavna tužiteljica Gordana Tadić član je Državnog komiteta sigurnosti civilnog zrakoplovstva Bosne i Hercegovine, čiji članovi sudjeluju u vježbi, a također na vježbi sudjeluje i direktor SIPA-e, Drako Ćulum.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je u svom radu procesuiralo predmete koji su bili povezani sa sigurnošću vazdušnog saobraćaja u BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba