Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELUJE NA MEĐUNARODNOM FORUMU TUŽITELJA U BORBI PROTIV PREKOGRANIČNOG KRIMINALA

28.09.2021. 13:43

Sastanak na kojem, putem video-konferencije, sudjeluju dužnosnici iz više od 20 zemalja, održava se u organizaciji TAIEX-a, a odnosi se na suradnju tužitelja u borbi protiv terorizma i cyber kriminala, kao i kaznenih djela protiv zaštite okoliša.

 

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELUJE NA MEĐUNARODNOM FORUMU TUŽITELJA U BORBI PROTIV PREKOGRANIČNOG KRIMINALA

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa svojim zamjenicima i rukovoditeljima Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, Ozrenkom Nešković i Ismetom Šuškićem, sudjeluje na dvodnevnoj radionici koja se održava u okviru međunarodnog mehanizma TAIEX.

Na sastanku sudjeluju predstavnici tužiteljstava iz više od 20 zemalja, među kojima država EU i Zapadnog Balkana, te predstavnici Europskog povjerenstva, Europske unije, Europskog javnog tužiteljstva te agencija EUROJUST, EUROPOL i drugih institucija za provedbu zakona.  

Na sastanku su se sudionicima obratili g. Oliver Varhelyi, europski komesar za susjedstvo i proširenje, kao i visoki dužnosnici Europske unije. 

Središnje teme radionice odnosit će se na prekograničnu i međunarodnu suradnju u borbi protiv cyber kriminala, terorizma, kao i kaznenih djela protiv zaštite okoliša.

Tužiteljstvo BiH i Posebni odjel za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju rade na više predmeta koji uključuju prekograničnu i međunarodnu suradnju u borbi protiv teških oblika kriminala, sa partnerskim institucijama iz regiona, Europske unije i svijeta. 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba