Вијести

ОПТУЖЕНИ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА

28.09.2021. 12:53

Оптужени Шабић Зејид, рођен 1969. године у Великој Кладуши, држављанин БиХ, у присуству адвоката, у потпуности је признао кривицу за кривично дјело организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела ‘кријумчарење миграната’ из члана 189а. у вези са кривичним дјелом кријумчарење лица из члана 189. Кривичног закона БиХ.

ОПТУЖЕНИ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА

У складу са споразумом, за оптуженог је предложена јединствена казна затвора у трајању од 3 године, као и одузимање предмета који су кориштени при извршењу кривичног дјела, укључујући мобител и СИМ картице.

На основу члана 110. Кривичног закона БиХ, од оптуженог ће се одузети незаконита имовинска корист прибављена кривичним дјелом у износу од 3300 КМ, коју је оптужени дужан уплатити у року од мјесец дана од дана правоснажности пресуде Суда БиХ, донесене на основу споразума.

Предложена казна адекватна је улози и одговорности оптуженог у извршењу овог кривичног дјела.

Оптужени се терети за транспорт и кријумчарење илегалних миграната који нису испуњавали услове за законит улазак и боравак у БиХ, са подручја Босне и Херцеговине, углавном са подручја УСК, према територији Р Хрватске и Европске уније.

Након разматрања споразума, исти је прихваћен од стране Суда те је оптуженом изречена наведена казна.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba