Vijesti

OPTUŽENI SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU ZA KRIJUMČARENJE MIGRANATA

28.09.2021. 12:53

Optuženi Šabić Zejid, rođen 1969. godine u Velikoj Kladuši, državljanin BiH, u nazočnosti odvjetnika, u cijelosti je priznao krivnju za kazneno djelo organiziranje grupe ili udruženja za počinjenje kaznenog djela ‘krijumčarenje migranata’ iz članka 189a. u svezi sa kaznenim djelom krijumčarenje osoba iz članka 189. Kaznenog zakona BiH.

OPTUŽENI SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU ZA KRIJUMČARENJE MIGRANATA

Sukladno sporazumu za optuženog je predložena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 3 godine, kao i oduzimanje predmeta koji su korišteni pri izvršenju kaznenog djela, uključujući mobitel i SIM kartice.

Na temelju članka 110. Kaznenog zakona BiH, od optuženog će se oduzeti nezakonita imovinska korist pribavljena kaznenim djelom u iznosu od 3300 KM, koju je optuženi dužan uplatiti u roku od mjesec dana od dana pravomoćnosti presude Suda BiH, donesene na temelju sporazuma.

Predložena kazna adekvatna je ulozi i odgovornosti optuženog u izvršenju ovog kaznenog djela.

Optuženi se tereti za transport i krijumčarenje ilegalnih migranata koji nisu ispunjavali uvjete za zakonit ulazak i boravak u BiH, sa područja Bosne i Hercegovine, uglavnom sa područja USK, prema teritoriju R Hrvatske i Europske unije.

Nakon razmatranja sporazuma, isti je prihvaćen od strane Suda te je optuženom izrečena navedena kazna.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba