Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА СВУ ТРОЈИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА КОРУПЦИЈУ У ВЕЗИ ПРИЈЕМА ЗАПОСЛЕНИКА У ГРАНИЧНУ ПОЛИЦИЈУ БиХ

25.09.2021. 16:30

Након испитивања осумњичених, поступајућа тужитељка одлучила је упутити приједлог за одређивање мјере притвора од 30 дана за сву тројицу осумњичених.

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА СВУ ТРОЈИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА КОРУПЦИЈУ У ВЕЗИ ПРИЈЕМА ЗАПОСЛЕНИКА У ГРАНИЧНУ ПОЛИЦИЈУ БиХ

Тужитељка Тужилаштва БиХ упутиће према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене:

1. Раковић Рејхана, рођеног 1980. године у Бихаћу,

2. Саличиновић Енсара, рођеног 1991. године у Сарајеву,

3. Чакић Кенита, рођеног 1994. године у Бугојну.

Наведени осумњичени су под истрагом због кривичних дјела злоупотребе положаја или овлаштења, примања дара и других облика користи и противзаконитог посредовања, која се односе на коруптивна понашања и активности приликом конкурса за пријем запосленика у Граничну полицију БиХ.

Притвор је затражен како би Тужилаштво БиХ, заједно са SIPA-ом и осталим партнерским институцијама и агенцијама, могло неометано наставити и окончати истрагу против наведених осумњичених.

Током извршених претреса код једног осумњиченог пронађен је новац који потиче из почињеног кривичног дјела, а такође у наредном периоду предстоји више потребних вјештачења и других радњи доказивања, због којих је потребно да осумњичени буду у притвору како не би могли ометати истрагу и рад полицијских органа.

Мјера притвора биће предложена из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке б) и ц), односно због опасности да би боравком на слободи осумњичени могли ометати истрагу, прикривати доказе, вршити утицај на свједоке или саучеснике, те поновити кривично дјело или довршити започето.

Приједлог за одређивање притвора биће упућен Суду БиХ, а Тужилаштво БиХ наставља интензивну истрагу у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba