Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ НИЈЕ СЛУЖБЕНО ИНФОРМИСАНО О ХАПШЕЊУ ЕДИНА ВРАЊА НА ОСНОВУ ЗАХТЈЕВА ПРАВОСУЂА СРБИЈЕ

13.09.2021. 12:36

Поводом више медијских упита, а у вези хапшења Едина Врања на граничном прелазу приликом уласка у Р Србију, Тужилаштво БиХ даје сљедећу информацију:

ТУЖИЛАШТВО БиХ НИЈЕ СЛУЖБЕНО ИНФОРМИСАНО О ХАПШЕЊУ ЕДИНА ВРАЊА НА ОСНОВУ ЗАХТЈЕВА ПРАВОСУЂА СРБИЈЕ

- Тужилаштво БиХ је о наведеном хапшењу информисано из медијских извјештаја, те није добило никакво службено обавјештење или информацију од надлежних органа Р Србије.

- Тужилаштво БиХ је поступало на основу пријаве достављене од надлежних полицијских органа, против више лица, која се односи на наводе о ратним злочинима почињеним над жртвама српске националности у згради ЗОИЛ-а у Горажду, 1993. и 1994. године.

У наведеном предмету подигнута је оптужница против више лица и суђење је у току, док је у односу на пријављеног Едина Врања и још неколико лица, дана 26.12.2018. године, донесена наредба о неспровођењу истраге на коју, у односу на пријављеног Едина Врања, није био изјављен приговор.

Тужилаштво БиХ је о свему наведеном хитно прослиједило упит према Тужилаштву за ратне злочине Р Србије, у којем су затражене детаљне информације, те је прослијеђена Наредба о неспровођењу истраге, која је постала коначна у Босни и Херцеговини.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba