Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПРОЈЕКТА БОРБА ПРОТИВ ТЕШКОГ КРИМИНАЛА НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ - IPA 2019

09.09.2021. 16:11

Централне теме састанка односиле су се на активности и пројекте јачања владавине права и борбе против организованог и тешких облика криминала, које се заједнички проводе у активностима Пројекта  и Тужилаштва БиХ.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПРОЈЕКТА БОРБА ПРОТИВ ТЕШКОГ КРИМИНАЛА НА ЗАПАДНОМ БАЛКАНУ - IPA 2019

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, са својим сарадницима, састала се са званичником пројекта Борба против тешког криминала на Западном Балкану, г. Eric Vincken, као и резидентном тужитељицом у оквиру пројекта, која је смјештена у Тужилаштву БиХ, Аленком Ранзингер.

С обзиром да се у оквиру наведеног пројекта реализује више активности посвећених јачању борбе против организованог криминала на Западном Балкану, на састанку је разговарано о заједничким активностима у наредном периоду.

Ове пројектне активности подразумијевају сарадњу и размјену искустава између међународних стручњака и тужилаца и особља Тужилаштва БиХ путем специјалистичких обука и радних састанака, а у протеклом периоду значајно су помогле јачању капацитета за борбу против организованог криминала и корупције.

Сарадња Тужилаштва БиХ и овог Пројекта наставиће се у наредном периоду.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba