Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA PREDSTAVNICIMA PROJEKTA BORBA PROTIV TEŠKOG KRIMINALA NA ZAPADNOM BALKANU - IPA 2019

09.09.2021. 16:11

Centralne teme sastanka odnosile su se na aktivnosti i projekte jačanja vladavine prava i borbe protiv organizovanog i teških oblika kriminala, koje se zajednički provode u aktivnostima Projekta  i Tužilaštva BiH.

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA PREDSTAVNICIMA PROJEKTA BORBA PROTIV TEŠKOG KRIMINALA NA ZAPADNOM BALKANU - IPA 2019

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, Gordana Tadić, sa svojim saradnicima, sastala se sa zvaničnikom projekta Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu, g. Eric Vincken, kao i rezidentnom tužiteljicom u okviru projekta, koja je smještena u Tužilaštvu BiH, Alenkom Ranzinger.

S obzirom da se u okviru navedenog projekta realizuje više aktivnosti posvećenih jačanju borbe protiv organizovanog kriminala na Zapadnom Balkanu, na sastanku je razgovarano o zajedničkim aktivnostima u narednom periodu.

Ove projektne aktivnosti podrazumijevaju saradnju i razmjenu iskustava između međunarodnih stručnjaka i tužilaca i osoblja Tužilaštva BiH putem specijalističkih obuka i radnih sastanaka, a u proteklom periodu značajno su pomogle jačanju kapaciteta za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Saradnja Tužilaštva BiH i ovog Projekta nastavit će se u narednom periodu.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba