Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA GORDANA TADIĆ SASTALA SE SA MAJKOM DAVIDA DRAGIČEVIĆA, SUZANOM RADANOVIĆ

10.09.2021. 12:28

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje Tužilaštvo Bosne i Hercegovine provodi u okviru predmeta stradanja Davida Dragičevića u mjesecu martu 2018. godine.

GLAVNA TUŽITELJICA GORDANA TADIĆ SASTALA SE SA MAJKOM DAVIDA DRAGIČEVIĆA, SUZANOM RADANOVIĆ

Majka stradalog Davida Dragičevića, gđa Suzana Radanović, boravila je u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, gdje se sastala sa glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić, kao i zamjenicom glavnog tužioca Ozrenkom Nešković, koja sa svojim timom postupa u navedenom predmetu.

Gđa Suzana Radanović je upoznata sa provedenim aktivnostima Tužilaštva Bosne i Hercegovine nakon preuzimanja predmeta iz Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci i Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.  

S obzirom da je Sud Bosne i Hercegovine krajem jula donio rješenje kojim su odbili dati saglasnost na izjavu glavne tužiteljice Gordane Tadić  o nepreduzimanju krivičnog gonjenja Radanović Suzane, navedena će tokom današnjeg dana dati svoj iskaz u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine u svojstvu svjedoka-oštećene u navedenom predmetu. 

U ovom predmetu Tužilaštvo Bosne i Hercegovine aktivno preduzima radnje dokazivanja u više segmenata u cilju otkrivanja svih propusta koji su doveli do neefikasne istrage stradanja Davida Dragičevića, o čemu je nedavno i Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio odluku utvrdivši povredu ustavnih prava roditelja Davida Dragičevića na djelotvornu istragu.

Intenzivan rad na ovom predmetu se nastavlja, preduzima se više istražnih radnji te će rezultati preduzetih aktivnosti biti vidljivi u javnosti u narednom periodu. 

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba