Vijesti

DEŽURNI TUŽILAC TUŽILAŠTVA BiH NALOŽIO DA SE PROVEDU ISTRAŽNE RADNJE U OKVIRU PROCESUIRANJA KRIVIČNOG DJELA KRIJUMČARENJE MIGRANATA

18.08.2021. 15:44

Nakon zaprimanja informacije, dežurni tužilac je naložio policijskim zvaničnicima uputstva za dalje postupanje u predmetu.

DEŽURNI TUŽILAC TUŽILAŠTVA BiH NALOŽIO DA SE PROVEDU ISTRAŽNE RADNJE U OKVIRU PROCESUIRANJA KRIVIČNOG DJELA KRIJUMČARENJE MIGRANATA

Postupajući u okviru dežure, tužilac Tužilaštva BiH zaprimio je informaciju od PU Gacko, da su na području Gacka, u blizini državne granice sa R Crnom Gorom, prilikom redovne kontrole otkrivena dva državljana BiH u pokušaju krijumčarenja 11 migranata afro-azijskog porijekla.  

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH dao je instrukcije policijskim službenicima da provedu sve potrebne istražne radnje na prikupljanju relevantnih podataka o počinjenom krivičnom djelu,  a protiv osumnjičenih državljana BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi.

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze sa područja Pakistana, te će biti predati u dalju nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno realizuje aktivnosti koje se odnose na procesuiranje krivičnih djela krijumčarenja migranata, u gradovima i područjima širom Bosne i Hercegovine.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba